pixie hue

Pixie hue

En pixie hue er fantastisk til børn. Den er nem at tage af og på, slutter tæt til ansigtet og varmer der hvor den skal.

Herunder finder du først vejledning og anbefalinger til garn, der passer perfekt til pixie huen. Herefter kommer strikke opskriften. God læsning 🙂

Garn til Pixie hue

Mormor fortæller:

Jeg har strikket Pixie huer i både tynd og tykkere garn. Til de mindste børn foretrækker jeg en tyndere garn til pind 2 1/2 eller 3. Og for en lidt tykkere hue bruger jeg garn, der passer til pind 3 1/2.

Du kan strikke pixie huen på strømpepinde eller lille rundpind.  Jeg bruger rundpind, da det både bliver pænest og også er nemmest. Begge typer af pinde finder du her.

Eksempelvis har jeg strikket den pixie hue på billedet på pind 3 1/2 og i Filcolana Pernilla i Dijon Melange 827 og med 88 masker – som passer str. 9 – 12 mdr.

Anbefaling:

Garn til pind 2 1/2 eller 3

Filcolana awatta

Filcolana Awetta

Blødt og lækkert garn i mange forskellige farver. Passer til pind 2 1/2 og 3 og giver en skøn Pixie hue til de små, der ikke er alt for tyk.

Baby merino Knitting for olive

Knitting for Olive Merino

Super blødt og fri for skadelige kemi.

Passer til pind 3 og giver en perfekt tykkelse på Pixie huen.

drops baby merino

Drops Baby Merino

Super lækker kløfri garn, som egner sig til stort set alt babystrik. Garnet er produceret i EU og er Oeko-Tex® certificeret. Drop Baby Merino findes i et kæmpe udvalg af farver og kan købes til en rigtig fornuftig pris.

Anbefaling:

Garn til pind 3 1/2

Filcolana Pernilla

Filcolana Pernilla

En lidt tykkere garn, der passer til pind 3 1/2. Perfekt garntype til børn. Den klør ikke men varmer dejligt til leg udenfor. Dog lidt varm til lur i barnevognen.

 

baby garn

Drops BabyAlpaca Silk

Blandingen af Alpaca og silke giver det mest fantastiske bløde garn. Perfekt til baby og sensitiv hud. Garnet er ubehandlet inden farvning og derfor fri for farlig kemi. Findes i en masse lækre farver. Passer til pind 3 1/2. Giver en lækker blød Pixie hue til de små.

Mayflower cotton merino

Mayflower Cotton Merino

Hvis dit barn er sensitiv overfor uld er Mayflower Cotton Merino perfekt. Garnet er blødt og kradser på ingen måde selvom der stadigt er lidt uld i. Uld fastholder den varmende effekt og gør at huen ikke kommer så nemt ud af form, som med en ren bomulds garn. Et rigtig godt valg også til baby bluser.

 

Strikkeopskrift : Pixie hue

Mormor fortæller:

Jeg sætter en grundopskrift på pixie huen ind herunder, hvor du så kan vælge at strikke med de antal masker du mener passer til den type garn og pind du vil bruge.

Eksempelvis har jeg strikket den pixie hue på billedet på pind 3 1/2 og i Filcolana Pernilla i Dijon Melange 827 og med 88 masker – som passer str. 9 – 12 mdr.

Størrelserne i opskriften er vejledende og afhænger af strikkefasthed, pindstørrelse og garntype. Der kan strikkes med tyndere eller tykkere garn og pinde, hvorved huen bliver mindre eller større.

Jeg har kun brugt 88 masker til pixie huen på billedet, men bruger du andet garn eller strikker måske mere fast end jeg gør, så skal du øge maskerne. Jeg strikker løst og har derfor erfaring med, at huen bliver for løs i kanten og ikke slutter ordentlig til, hvis jeg har for mange masker.

Størrelse 0-3 mdr (3-6 mdr) 6-9 mdr (9-12 mdr) 12-18 mdr – her vil jeg indskyde, at jeg har strikket med 112 masker til str. 6 – 8 år – på pind 3 1/2.

Slå 80 (88) 96 (104) 112 masker op.

A) Strik rundt i rib 2 ret, 2 vr til arbejdet måler 7  cm. D ette bliver huens nederste kant, og du kan strikke det kortere eller længere, alt efter hvad du synes.

B) Strik dernæst *2 ret, mens de 2 vr strikkes sammen til én*, og fortsæt med 2 ret, 2 vr sammen omgangen rundt. Dette giver huen lidt facon i halsen, så den sidder bedre til.

Strik 2 ret, 1 vr til halsen har den ønskede længde, jeg strikker 2 cm, men vær opmærksom på at kanten ruller, hvis den bliver for lang.

Tag ud igen så du får *2 ret, 1 udtagn i lænken strikket dr vr, 1 vr*. Fortsæt omgangen rundt til der igen er 2 ret, 2 vr hele vejen rundt.

NB! (Du kan helt udelade indtagning til 2 r, 1 vr, hvis du synes ,det er for besværligt. Så springer du bare punkt B over, strikker til den ønskede halslængde, og fortsætter fra herefter til punkt C.)

C) Strik en omgang 2 ret, 2 vrang men luk omgangens sidste 6 masker af. Her bliver hullet til ansigtet.

Fra nu af strikker du frem og tilbage på pindene i stedet for at strikke rundt.

1. pind: strik 4 ret, *2 vr, 2 ret*, gentag ** til du når omgangens sidste 4 masker. De strikkes ret og arbejdes vendes.

2.pind: strik 4 vr, *2 ret, 2 vr*, gentag ** til du når omgangens sidste 4 masker. De strikkes vr og arbejdet vendes.

3.pind: Strikkes som 1. pind.

4. pind: Strik 6 ret, *2vr, 2 ret*, gentag ** til du når omgangens sidste 6 masker. De strikkes ret og arbejdes vendes.

5.pind: strik 6 vr, *2 ret, 2 ve*, gentag ** til du når omgangens sidste 6 masker. De strikkes vr og arbejdet vendes.

6. pind: Strikkes som pind 4.

7. pind: Strik 8 ret, *2vr, 2 ret*, gentag ** til du når omgangens sidste 8 masker. De strikkes ret og arbejdes vendes.

8.pind: strik 8 vr, *2 ret, 2 vr*, gentag ** til du når omgangens sidste 8 masker. De strikkes vr og arbejdet vendes.

9. pind: Strikkes som pind 7.

Sådan fortsætter du med at strikke skiftevis yderligere 2 masker ret og 2 masker vr i begyndelsen og slutningen af omgangen på hver 4. pind. Mønstret fortsætter på denne måde: strik 3 pinde rib, der begynder med ret-masker, dernæst 3 pinde, der begynder med vrang og så videre.

Du strikker sådan indtil der ikke er flere masker at tage af. Herefter kan du lukke af på almindelig vis og sy huen sammen i toppen, eller du kan strikke arbejdet sammen ved at bruge en 3-pinds-aflukning. Ved sidstnævnte metode får du en flottere afslutning og ingen sammensyningskant, så det foretrækker jeg.

Håber du finder glæde ved opskriften og god fornøjelse med dit nye pixie hue strikkeprojekt 🙂

 

Måske du også vil læse …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *