Forside » Anbefalinger » Termotøj
termotøj

TERMOTØJ TIL BØRN

Termotøj til børn er svært at undvære i det danske klima. Til kølige dage inden flyverdragten skal findes frem eller gemmes væk og under regntøjet på våde dage. Termotøj skal kunne holde til at leg i sandkassen, ture på rutsjebanen, kravle i træer og meget mere. Termotøj findes både med og uden coatet overflade – begge dele er anmeldt herunder.

Hvilket termotøj er bedst?

Forskellige mærker af termotøj er testet og vurderet på slidstyrke, materiale/kvalitet, pris og pasform. Læs alle anmeldelserne herunder. Efter anmeldelserne kan I læse mine anbefalinger til valg af termotøj alt efter alder og hvor meget du bør købe.

 

Det bedste termotøj

Almindeligt termotøj, der er let vandskyende. Blød og let i kvaliteten, så det nemt kan komme under regntøjet på våde dage.

termotøj

Bedst i test – Bedste mellemlag – Blødeste kvalitet

Wheat er klart en af favoritterne. Wheat laver klart det blødeste termotøj på markedet. Det er lidt tykkere i kvaliteten end Mikk Line og Celavi og er meget blødere. Selvom det er lidt tykkere passer det stadigt perfekt under regntøjet. Termotøjet fra Wheat er slidstærkt og klarer fint at blive vasket jævnligt. Kan tilmed tørretumbles, så i tilfælde af uheld eller andet kan dette termotøj sagtens vaskes, tørres og være klar igen til næste dag. Wheats smukke prints og kvalitet gør at jakken fint kan gøre det ud for en lækker sommerjakke også. Et virkelig lækkert produkt. Det eneste der er svært ved Wheat er at vælge imellem de mange smukke prints og farver. Et rigtig godt køb som sagtens kan bruges til flere børn – endda 4 stk 😉

Læs også om det bedste regntøj til børn her.

termotøj

Bedst til prisen

Termotøj fra Mikk Line er uden tvivl testens bedste produkt til prisen. Termotøjet er nemt at komme i og er af en god slidstærk kvalitet. Det er let vandskyende og ikke vandafvisende som Mikk Line Duvet termotøj. Derimod er dette basis termotøj godt under regntøjet, hvilket Duvet ikke fungere så godt til. Kvalitetsmæssigt er Mikk Line og Celavi meget lig hinanden, men grunden til at Mikk Line vinder bedst til prisen er afslutningen ved halsen. Mikk Line går lidt længere op i halsen og skærmer bedre mod vinden. Lille og ikke afgørende detalje for dit valg. Så hvis du mangler budgetvenligt termotøj, kan varmt anbefale både Mikk Line og Celavi.

termotøj

Et godt basis termosæt

Termotøj fra Celavi er yderst budgetvenlig og fint i kvaliteten. Termotøjet er nemt at komme i og er af en god slidstærk kvalitet. Det er let vandskyende og ikke vandafvisende som Mikk Line Duvet termotøj. Derimod kan dette basis termotøj passe under regntøjet, hvilket Duvet ikke fungerer så godt til. Kvalitetsmæssigt er Mikk Line og Celavi meget lig hinanden. Mikk Line går lidt længere op i halsen og skærmer bedre mod vinden. Lille og ikke afgørende detalje for dit valg. Så hvis du mangler budgetvenligt termotøj, kan varmt anbefale både Mikk Line og Celavi.

termotøj

Marmar termotøj – Godt slidstærkt termotøj

Termotøjet fra Marmar kan du have i flere år og til flere børn. Jeg har et sæt fra Marmar, som har holdt til 4 børn og stadigt hverken har huller eller andet. Så god kvalitet. Marmar har i de små størrelser lavet slidforstærkning bagpå og på knæene, så der ikke så nemt slides hul. Kvaliteten er let og kan sagtens passe under regntøjet. Det er ikke så blødt som termotøj fra Wheat, men mere slidstærkt end Celavi og Mikk Line. En enkelt stjerne mister de dog ved pasformen på jakken. Jeg synes den er lidt for bred og firkantet over skulderne og lidt smal i ærmerne. Det kan være svært at klemme en striktrøje under jakken. Her er Wheat lidt mere rummelig. Men hvis du har et petit barn, kan Marmar være helt perfekt.

termotøj

Blødt og lækkert termosæt

Termosættet fra Liewood er lige så lækkert blødt som Wheat. Det er vandafvisende og vindtæt og nemt at komme i for den små. Kvalitetsmæssigt fortjener Liewood bestemt 5 stjerner. Termosættet fra Liewood får dog “kun” 4 stjerner, da det i min bog trækker ned, at man kun kan købe termotøjet som et sæt og ikke enkeltvis. Men bestemt lækkert termotøj.

termotøj

Yderst budgetvenligt – BIlligste termosæt i testen

Termotøjet fra Steenholt kan de fleste være med på prismæssigt. Klart billigste termosæt på markedet. Kvaliteten er lidt som basis termotøjet fra Celavi og MikkLine. Designet er dog noget anderledes. Som I kan se på billedet har dette termotøj ikke ribkant som afslutning på jakkens ærmer. Det er selvfølgeligt en smagssag. Min søn synes ikke at det mangles, men jeg kunne godt have ønsket ribkanten til at holde facon på jakken og kold luft ude. Termosættet fra Steenholt har reflekser, regulerbar linning samt forstækninger på knæ og bagdel, som de fleste andre termosæt. Pasformen er lidt mere rummelig end de andre mærker, så hvis du har et lille og smalt barn, vil jeg anbefale et af de andre mærker i stedet. Men bestemt et super fornuftigt sæt termotøj til en god pris.

Det bedste termotøj med coated overflade

Varmer som almindeligt termotøj, men har fået en overfladebehandling, der gør termotøjet vandtæt. Perfekt til dage med let regn, fugtigt græs efter morgendug. Til vandpytte hop og kraftig regn vil jeg anbefale regntøj eller den vandtætte termodragt fra Wheat, som har tapede vandtætte sømme. Men til alle andre kølige dage er coatet termotøj perfekt udetøj.

bedste termotøj

Bedst i test – Bedst til prisen – virkelig fint termotøj til en rigtig god pris

Impala termotøj er virkelig value for money. Rigtig fin kvalitet med coated overflade, som gør det vandafvisende og ikke blot vandskyende som almindeligt termotøj. Så når græsset er fugtigt eller i en lille byge, kan dette sæt sagtens holde tørt. Jeg er personligt kæmpe fan af coated/overfladebehandlet termotøj. Det er nemt at tørre af for skidt og giver børnene et godt yderlag efter flyverdragten er parkeret. Kvalitetsmæssigt er Impala stort set som Mikkline Duvet blot til en lavere pris. Kan varmt anbefales.

termoregntøj

Bedst i test til de små

Wheat er virkelig stærke på deres overtøj og som noget nyt har de lavet termoregn – termotøj og regntøj i et. Genialt til de små. Dragten hedder Aiko og er let og behagelig for de små at have på og slet ikke så klodset som en flyverdragt. Der er isolering fra termotøjet, men yderdelen er som regntøj. Så smart til kolde fugtige dage og langt mere behagelig end to lag for de 0-3 årige. Termoregn findes også som to delt til de større børn. Jeg vil dog anbefale termotøj og regntøj hver for sig til de større børn, så de har mulighed for at tage et lag af uafhængigt af hinanden, når de er aktive på legepladsen. Men dragten her er genial til børn under 3 år, som stadigt sidder meget ned og leger og ikke har det samme aktivitetsniveau som de større børn. Et virkelig godt køb i god kvalitet som sagtens kan bruges til flere børn.

Til lune forår/sommerdage vil jeg anbefale en softshell dragt til de små, når termoregn bliver for varm. Læs mere om dem her.

termotøj

Perfekt yderlag – vandskyende overflade

Mikk line laver super lækkert termotøj. Jeg er ret stor fan af denne coatede udgave, som Mikkline kalder Duvet. Den varmer som termotøj, men har fået en overfladebehandling, der gør termotøjet vandafvisende. Det er ikke vandtæt og ikke regntøj, men nok til at holde dug og let regn væk. Overflade gør det også nemt at tørre pletter væk med en klud i stedet for en tur i vaskemaskinen. Men hvis en vask kræves, tørre det hurtigt over natten. Pasformen er god rummelig som MikkLines basis termotøj. Nemt for de små at komme i selv. Dette termotøj kunne sagtens være testvinder, men får en stærk anden plads pga prisen i forhold til Impala. Største (eneste) forskel på Impala og Mikk Line Duvet er at Mikk LIne har hul i ribkanten ved håndleddet til at sætte tommefingeren igennem, så ribkanten fungerer som en halv handske på de køligere dage. Detalje, men min datter er ret vild med det 🙂

bedste termotøj

Lækker blødt yderlag – vandskyende overflade

Som skrevet tidligere er jeg ret stor fan af det coatede termotøj, som Mikk line kalder Duvet. Duvet findes også i en udgave med fleece for i jakken, som jeg vil fortælle om her. Fleece foringen gør lige jakken lidt ekstra lækker blød og lidt ekstra varm. Så hvis du har et varmt og meget aktivt barn vil jeg ikke anbefale at vælge denne udgave med fleece for, men i stedet gå med den almindelige Duvet eller Impala sættet.  Har du derimod et barn, der ofte sidder stille og leger i sandkassen og måske godt kunne bruge lidt ekstra varme, så er dette sæt helt perfekt. Den coatede overflade beskytter også lidt mod fugt fra en kold sandkasse eller vådt græs. Pasformen er god rummelig uden at blive alt for stort som Mikk Lines basis termotøj. Dejlig nemt for de små at komme i selv. Dette termotøj kunne sagtens være testvinder, men får en stærk anden plads pga prisen i forhold til Impala. Hvis du ønsker mellemlag – altså noget der kan gå under regntøjet, så vil jeg anbefale Mikk Line basis eller termotøj fra Wheat i stedet.

bedste termotøj

Ekstra blød termojakke med fleece for

Dette PU coatede termotøj fra Celavi er også super lækkert. Til forskel fra de to andre coatede termosæt, har denne udgave fleece for indeni jakken. Det gør jakken ekstra blød og lækker at have på og selvfølgelig også lidt varmere. Til de varmeste forårsdage, kan det muligvis blive lidt for varmt. Men til største delen af dagene i det danske klima er den perfekt. Det eneste minus ved fleece foret er forlænget tørretid efter vask. Coated termotøj bør ikke tørretumbles og fleece tager bare ret lang tid om at lufttørre. Men ellers er det et super lækkert termosæt, som bestemt kan anbefales. Ønsker du ikke den coatede overflade på termotøjet, så kig med i næste afsnit, hvor det almindelig termotøj fra Celavi, Mikkline, Wheat med flere anmeldes.

Anbefalinger til valg af termotøj til børn

Børn 0-3 år:

Til de små, der stadigt tumler rundt en del på jorden, vil jeg anbefale den vandtætte termoregndragt, Aiko, fra Wheat. Så er det lille barn er fri for to lag (termometer og regntøj), som godt kan blive lidt svært at bevæge sig ordentligt i. Til lunere forårsvejr og våde sommerdage, hvor termoregndragten er for varm, vil jeg anbefale en softshell dragt. Derudover en sommerjakke, som kunne være termojakke fra fx. Wheat.

Børn 3-6 år:

  • To sæt termotøj
    • Et coated termosæt som kan bruges de fleste dage også i let regnvejr. Fx. Impala eller Mikk-Line
    • Et almindeligt termosæt, som kan bruges under regntøjet på dage med kraftig regn og store vandpytter i børnehaven. Fx. Wheat eller Mikk-Line

Jeg synes sjældent et sæt termotøj er nok til børnehavebørn, så jeg vil anbefale et coated termosæt og et almindeligt termosæt. Termojakkerne kan også sagtens udgøre det for forårsjakke/sommerjakke

Børn 6 år og op:

Her er et sæt termotøj som regel nok. Jeg vil igen anbefale et coated sæt, da min erfaring er at regntøjet sjældent kommer på med mindre det vælter ned udenfor.