Forside » Anbefalinger » Begyndersko
begyndersko

BEGYNDERSKO

Er din baby begyndt at tage de første skridt, er det ved at være tid til at købe et par sko, der støtter dit barn og giver mulighed for at komme med udenfor – såkaldte begyndersko. Men vent nu med at købe dit barns første sko til dit barn har taget de første skridt. Sko skal ikke hjælpe dit barn med at lære at gå – det lærer dit barn allerbedst på bare fødder.

Hvad er begyndersko?

Valget af dit barns første sko er vigtigt. Den lille fod er ikke så stærk endnu og derfor brug for bedst mulig støtte. Derudover er det også vigtigt at vælge et par, som er nemme at få på en lille “tyk” babyfod. En god begyndersko skal sidde tæt ved anklen, så foden ikke ‘svupper’ op og ned. De fleste begyndersko går lidt højere op om anklen end en almindelig sko. 

Så hvilke begyndersko er bedst? Jeg har testet nogle forskellige begyndersko – læs mine anmeldelser herunder. Begynderskoene er vurderet på slidstyrke, materiale/kvalitet, pris og pasform.

begyndersko

Bisgaard

Gerle

Bedst i test – en rigtig god begyndersko

Bisgaard laver super gode sko og støvler til børn og deres begyndersko er ingen undtagelse. Den model, vi har testet, hedder Gerle og findes både med velcro og snørre lukning. Vi har testet med velcro, som jeg altid vil anbefale til startersko. Det er hurtigere og nemmere at få de små sko på den bløde babyfod. Gerle har god pasform og rigtig fin støtte uden at det bliver for stift. Den største fordel ved Bisgaards begyndersko er den ekstra gummibeskyttelse skoen har op langt snuden på skoen. Udover at afhjælpe slidtage, når baby stadigt kravler meget af tiden, så giver rundingen på snuden en form for opdrift, som hjælper barnet til selv at komme op igen efter fald. Bare en virkelig god begyndersko.

begyndersko

Ecco

Lite infant

Top kvalitet til fornuftig pris

ECCO SP.1 LITE INFANT

Denne børnesko med Gore-tex konstruktion holder fødderne tørre og godt tilpas, og kan for de mindste børn som har gået i kort tid, være et super alternativ til gummistøvler, da den holder vand ude, pga den lidt højere sål og Gore-tex opbygningen.
Den er enormt let i vægt og det er nemt at få den på barnet på grund af en enkelt men bred velcrostrop. Skoen er af blødt, tekstureret nubucklæder og med ECCO FLUIDFORM™ Direct Comfort teknologi har den en fleksibel og slidstærk sål, som giver små fødder i voksealderen den nødvendige støtte og komfort. Jeg vil klart anbefale denne sko, men køb den, når dit barn er vokset ud af Bisgaard eller Bundgaards begyndersko med forstærkning på snuden. Så får I klart mest glæde af den.

 

begyndersko

Bisgaard

Sigga

Et super godt valg – vandtæt sporty sko til de små

Bisgaard Sigga Tex er en populær sko til de små. Den er super nem at få af og på også for de små, der øver sig på at gøre alting selv. Den er lidt sporty i udtrykket, men er samtidigt lavet i det lækreste skind. Sigga fåes i flere forskellige farver og har en rigtig fornuftig pris. Sigga modellen har også forstærkning på på snuden, der runder og giver lidt opdrift, når barnet skal på benene efter et styrt. Jeg kan anbefale at køb SIgga med Tex, så kan de lækre støvler også bruges i vandpytter uden strømperne bliver våde. En virkelig god og anbefalelsesværdig sko til de små

Begyndersko

Angulus

Begyndersko med rågummisål

Super søde begyndersko, men ikke de bedste at gå i for nybegyndere

Angulus vinder mange hjerter på deres design og super søde udtryk. Deres sko og støvler og også rigtig gode og hvis dit barn har meget brede fødder er Angulus bestemt et godt valg. Som den første startersko, vil jeg dog personligt ikke anbefale Angulus. Deres klassiske flotte model med snørrebånd er bare ikke smart til de helt små, som ikke gider vente på at få bundet snørebånd. Derudover er de også alt for svære at få på den lille bløde og ofte tykke babyfod. Velcromodellen på billedet er dog langt nemmere at komme og er bestemt en god begyndersko. Angulus begyndersko er lavet med en lille kant rundt langs sålen og rågummisåler. Det vil jeg ikke anbefale til de helt små. Den lille kant gør sko endnu større og gør den en anelse klodsede at gå i. Rågummisåler vil jeg aldrig anbefale til børn under 2 år, da de er alt for svære at med med og klodsede. Jeg vil derfor klart anbefale Angulus som nummer to sko, hvor barnet er blevet mere stabil på benene og bedre kan håndtere de lidt grove såler. og ikke kravler og slider så meget på snuden. Det skal dog siges at Angulus også har en model af begyndersko med forstærkning på snuden, som også er en fin begyndersko.

Hvad er begyndersko?

Valget af dit barns første sko er vigtigt. Den lille fod er ikke så stærk endnu og derfor brug for bedst mulig støtte. Derudover er det også vigtigt at vælge et par, som er nemme at få på en lille “tyk” babyfod. En god begyndersko skal sidde tæt ved anklen, så foden ikke ‘svupper’ op og ned. De fleste begyndersko går lidt højere op om anklen end en almindelig sko. 

Snørrebånd eller velcro?

Det er selvfølgeligt en smagssag. Nogen vil foretrække snørebånd, fordi de små ikke så nemt kan få dem op selv. Jeg har personligt prøvet begge dele og vil til en hver tid anbefale velcro. Det er 1000 gange nemmere og hurtigere af få velcro sko på et lille barn, hvor tålmodigheden ikke altid er til at få bundet snørebånd. Derudover er det nemmere at åbne en velcrosko meget op, som det kræver at få en lille tyk babyfod i skoen. Derudover understøtter velcro også i langt højere grad din barns udvikling og  “jeg kan selv”-følelse, da de langt lettere selv kan øve at få skoene af og på.

Hvordan finder jeg den rigtige størrelse?

Begyndersko må ikke være for store, men der skal selvfølgelig være plads til at kunne vokse. Beregn ca. 1-1,5 cm ekstra plads fra tåspids til skosnude. 

Så hvilke begyndersko er bedst?

Jeg vil klart anbefale at starte med en begyndersko fra Bisgaard. Når dit barn så er vokset ud af den første sko og blevet mere sikker på benene, vil jeg anbefale en god goretex sko fra Ecco eller Bisgaard.

De bedste begynder gummistøvler/termostøvler

begyndersko

Bisgaard termostøvler

Bedst i test – fantastisk termostøvle

Vi elsker Bisgaards termostøvler. De er gode til de små i den lave model og lige så gode til de større børn i den normale model. De er bløde og fleksible og ikke for tunge og klodsede, som termostøvler nemt kan være. Og så er de super nemme at komme i for både store og små. Der er for inden i, som gør dem bløde og varme. Mine børn bruger termostøvler fra den første efterårsdag melder sig til langt hen i foråret. Gå efter en kort model til børn under 3 år – de sidder meget bedre og nemmere for de små at gå i. Klar anbefaling til Bisgaards termostøvler.

Gummistøvler begynder

Bisgaard gummistøvler

Rigtig fin gummistøvler

Bisgaard laver super godt fodtøj til de små. Deres gummistøvler er også rigtig gode. Altid god pasform og især den korte model er super smart og nem at få på de små fødder.

baby gummistøvler

Konges Sløjd

Smukke prints

Konges Sløjd laver super fine gummistøvler i en dejlig kort model, som er nem at få på de små. Skaftet er en smule bredere end modellen fra Bisgaard, som kan være en fordel, hvis dit barn har dejlig tykke babyben. Ulempen kan dog være at de så ikke sidde så tæt til og nemmere falder af hos andre børn. De bedste ved Konges Sløjd er alle deres smukke prints, som også kan ses på deres støvler. Jeg finder dog pasformen en anelse bedre på Bisgaards støvler og derfor “kun” fire stjerner.