Forside » Anbefalinger » SLYNGEVUGGE

SLYNGEVUGGE

En slyngevugge er en genial opfindelse og især en slyngevugge med motor! Hvis dit barn bedst falder til ro vuggende er slyngevuggen din nye bedste ven. En slyngevugge kan også give dig frie hænder til andre gøremål eller større søskende. Baby ligger trygt og svøbt nede i slyngevuggen og falder til ro med blid bevægelse.

Jeg har testet tre forskellige slyngevugger – de kan det samme, men jeg har vurderet dem ud fra pris, kvalitet, materialevalg og komfort.

Slyngevugge med motor

Moonboon slyngevugge

Testvinder – Kræs for baby – super lækre materialer

Moonboon har lavet en virkelig lækker slyngevugge – klart den lækreste blandt de tre jeg har testet. Det økologiske bomuld vuggen er lavet i er super blødt og den allergivenlige kapok madras er lækker blød for baby at ligge på. Vuggen er lavet så den er rigtig nem at samle og den bliver leveret i en fin pose, som den nemt kan pakkes ned i, hvis den skal med på tur. Med et beslag til dørkarmen kan vuggen nemt sættes op og fungere som rejseseng.

Et kæmpe plus for denne slyngevugge er at man kan tilkøbe en motor til den. Slyngevugge med motor – genialt! Så kan baby vugges i søvn uden man selv behøver at stå ved siden af. Kæmpe win. Motor til slyngevuggen, stativer og beslag skal dog tilkøbes,  men motoren og slyngevuggen findes også i en samlet tilbudspakke. Moonboon slyngevuggen er et virkelig godt valg og kan helt klart anbefales. Du kan også læse om stativer til slyngevuggen her.

Membantu slyngevugge

Membantu slyngevugge

Gode detaljer – lækker vugge – godt køb

Slyngevuggen fra Membantu deler bestemt første pladsen med Moonboon. Membantu er en super lækker vugge i 100 % økologisk bomuld. Jeg synes dog stoffet på vuggen fra Moonboon er en anelse blødere, hvorfor de er blevet testvindere. Jeg vil dertil sige at forskellen er meget lille og hvad der taler for Memebantu er, at den, som den eneste på markedet, har en indbygget afskærmning/baldakin. Så hvis dit barn er ekstra sensitiv, kan det være en ide at vælge netop denne slyngevugge. Ligesom ved Moonboon kan du tilkøbe den geniale motor til vuggen fra Membantu. Jeg kan bestemt anbefale denne slyngevugge.

slyngevugge

Nonomo slyngevugge

Populær model med meget udstyr

Slyngevuggen fra Nonomo er lavet i 100 % bomuld og madrassen er uld. Slyngevuggen er lækker og man kan mærke at det er en stærk kvalitet. Jeg synes dog at stoffet er lidt mere stift på denne vugge fra Nonomo end de andre to jeg har testet. Nonomo kommer ikke med motor, men har til gengæld et stort udvalg af andet udstyr; herunder stativ, ophæng til væggen m.m. Alt udstyr skal tilkøbes.

Slyngevugge

Nature sway slyngevugge

Kvalitetsvugge

Slyngevuggen fra Nature Sway har været på markedet længe og har været en populær model igennem mange år. Kvaliteten er i top og den holder en god gensalgsværdi. Slyngevuggen er lavet i bomuld og har en uld madras. Jeg synes materialet mærkes lidt mere stift end Moonboon, men blødere end på Nonomo. Alle tre slyngevugger jeg har testet kan bruges fra 0-15 kg, men Nature Sway har også en junior udgave, som kan bruges fra 13-25 kg. Jeg vil bestemt anbefale denne vugge, men hvis man tager prisen i betragtning, ville jeg selv vælge vuggen fra Moonboon i stedet.

Leander hængevugge

Svævende oplevelse

Leanders svævende vugge kan monteres i loftet eller på et tilkøbt stativ. Til forskel fra slyngevuggerne har Leander vuggen en fast kant rundt og baby kan kun “svæve” frem og tilbage og ikke op og ned. Leanders vugge fungerer lidt mere som en rigtig babyseng, hvor du selv kan svøbe baby og ligge ned i. Baby ligger trygt og falder i søvn med blide vug som kroppens bevægelser selv kan sætter gang i. Hængevugger er med til at styrke babys motorik og balanceevner og giver en rolig vej ind i søvnen. Jeg synes kvaliteten er god, men kunne dog godt have ønsket en lidt bedre madras i den. Kan dog anbefale at købe en rullemadras af evt. Kapok til at ligge ovenpå madrassen. Leander vuggen er lidt til den dyre side, men er ret skøn og kan bestemt anbefales.

VUGGE, SLYNGEVUGGE ELLER BEDSIDE CRIB?

Vugge eller bedside crib kan være babys første seng og kan bruges indtil de begynder at kunne sætte sig op selv. En vugge er som det ligger i navnet en lille seng, der med blide bevægelser vugger baby i søvn. En vugge kan i den klassiske form stå på gulvet, men kan også hænge, som de populære slyngevugger. Hvis dit barn har svært ved at finde ro, kan en vugge være en ideel løsning. En bedside side crib er en lille seng med åbning i den ene side , der står ved siden af moderens seng. Læs mere om dem her.

En vugge og bedside crib udelukker ikke hinanden og mange er meget glade for at have begge dele. En vugge kan nemt flyttes rundt i huset og bruges i løbet af dagen, hvor en bedside crib er guld værd om natten, så barnet ligger tæt på moderen når der skal ammes og alligevel har sin egen lille seng.

Jeg havde hverken vugge eller bedside crib til mine første børn, men efter at have prøvet det til mit yngste barn, må jeg bare sige – hvilken gave!

Mine ældste børn blev puttet i et babynest i en tremmeseng, men ville ønske jeg havde haft en bedside crib dengang, så jeg havde været fri for at skulle ud af sengen om natten for at amme og baby kan hurtigt få tryghed, når man ligger lige ved siden af – lækkert og bestemt anbefalelsesværdigt. En slyngevugge er en historie for sig selv og er bestemt også anbefalelsesværdig – især hvis du har et barn, der har brug for at blive vugget i søvn.

MÅSKE DU OGSÅ VIL LÆSE…