Forside » Anbefalinger » BEDSIDE CRIB

BEDSIDE CRIB

Du kan her læse om de bedste bedside cribs på markedet og hvad man kan bruge en bedside crib til. Jeg har testet 4 forskellige bedside cribs og vurderet dem på funktion, kvalitet, design og sikkerhed.

Læs mere om vugger og bedside cribs nederst på siden.

Bedside crib

BabyBay er kendt for god kvalitet og høj sikkerhed. Det slår heller ikke fejl i denne lækre bedside crib. Vi har testet modellen, Maxi, som er ekstra bred og lang. Denne model kan nemt kombineres med et babynest. Babybay bedside crib er nem at samle og justere i højden, så madrassen kommer til at være i samme højde som din egen seng. Den kan nemt fastspændes til din seng i bunden af boxmadrassen, så sikkerheden er på plads. Der kan tilkøbes en ekstra side, så denne bedside crib senere kan fungere som en tremmeseng. Derudover kan den justerbare bund også lave sengen om til en lille bænk til børneværelset. Pris sammenholdt med udseende, sikkerhed og funktion gør at denne bedside crib bliver en klar favorit. Du vil ikke fortryde at have din baby tæt på med denne bedside crib.

bedside crib

Maxi-cosi har lavet iOra – en super smart seng til baby. Den fungerer rigtig fint som bedside crib og kan nemt laves om til en almindelig vugge ved at lyne den ene side op. Sengen kan nemt justeres i højden og en smart detalje er, at den kan hæves forskudt, så hovedenden kan indstilles højere end forenden. Det kan være en fordel, hvis baby er blevet forkølet eller døjer med refluks, hvor jeg nogle gange synes det hjælper, at barnet ligger lidt med hovedet opad. En anden stor fordel med iOra er, at den nemt kan foldes sammen og tages med i den medfølgende rejsetaske. Dog ville det have være smart, hvis siden kunne lynes helt ned til babys madras, så den kunne ligge i plan med voksensengen. Den lille kant er sikkert lavet med tanke på at baby ikke skal kunne rulle ud af sengen, så på sin vis er den måske god at have. Sengen er i overensstemmelse med gældende sikkerhedskrav – man skal dog sørge for at sengen fæstnes korrekt på den voksnes seng, så der ikke kommer en potentielt farligt hul imellem de to senge. Sengen er lavet i lækre materialer og har en god madras, så kan sagtens bruges til mere end et barn. Denne seng er en af mine favoritter.  Muligheden for at hæve enderne forskudt samt giver en ekstra stjerne i min bog.

Test af bedside cribTest af bedside crib iOra fra Maxi cosi

Bedst til prisen – Budgetvenlig bedside crib

Denne lille fine bedside crib fra Jollyroom er faktisk ret lækker og har samtidigt en god pris. Babysengen kan bruges som almindelig tremmeseng, men også som bedside crib, da hele den ene side kan tages af. Der medfølger remme, så sengen kan spændes sikkert fast til din egen seng. Sengen har 6 højdejusteringer, så kan tilpasses de fleste voksensenge. Jeg synes man får  rigtig meget for pengene i denne bedside crib og kan sagtens bruges til flere børn.

bedside crib

Bermbachs vugger er efter min mening uden tvivl de smukkeste på markedet. Sengen er lavet i flettet rattan og bundet sammen med læder, der gør den stabil og yderst elegant. Sengen kan justeres lidt i højden og der medfølger en ekstra side, så den også kan laves om til en lukket babyseng. Derudover udgør sengen også en super smukt bænk/sofa på børneværelset. Sengen har en høj pris men også klart det flotteste design jeg har set indenfor babysenge. Jeg forholder mig dog meget kritisk til sikkerheden omkring sengen, da den, efter min vurdering, har for stor revne mellem voksensengen og babysengen, som udgør potentiel stor fare for babys sikkerhed. Jeg kan heller ikke læse mig frem til at sengen skulle overholde de gældende EN sikkerhedsstandarder. Derfor kun tre stjerner, men dog tre stjerner for et meget flot produkt.

Hvad er en bedside crib?

Bedside crib vs. vugge?

Vugge eller bedside crib kan være babys første seng og kan bruges indtil de begynder at kunne sætte sig op selv. En vugge er, som det ligger i navnet en seng, der med blide bevægelser vugger baby i søvn. Hvis dit barn har svært ved at finde ro, kan en vugge være en ideel løsning. Og evt. en slyngevuggeEn bedside side crib er en lille seng med åbning i den ene side, der står ved siden af moderens seng.

Hvorfor bedside crib?

En bedside crib er smart, da baby nemt kan ammes i løbet af natten og hurtigt ligges tilbage i sin egen seng. Trygheden og kontakten til dig kan være der, samtidigt med at du selv har plads til at sove ordentligt. 

En vugge og en bedside crib udelukker ikke hinanden. Mange er meget glade for at have begge dele. En vugge kan nemt flyttes rundt i huset og bruges i løbet af dagen. Især en slyngevugge kan give tiltrængte pauser i løbet af dagen. En bedside crib er guld værd om natten, så baby kan ligger tæt på moderen, når der skal ammes. Når amningen er slut, kan baby nemt løftes over i sin egen lille seng ved siden og sove videre. Og du har din normale seng med god plads til at sove uden at være nervøs for at trille over baby. 

Jeg har med mine ældste børn aldrig haft brug for vuggen. Jeg har dog mange veninder, hvis energi og overskud er blevet reddet af en vugge – især slyngevuggen. Jeg puttede mine ældste børn i et babynest i en tremmeseng. Jeg ville dog ønske, at jeg havde haft en bedside crib i stedet for tremmesengen, så jeg havde været fri for at skulle ud af sengen om natten for at amme. Det har jeg nu prøvet med min yngste og det er da bare for lækkert og bestemt anbefalelsesværdigt. 

Hvordan skal bedside monteres?

En bedside crib monteres direkte på forældrenes seng og findes i forskellige højder, så vær opmærksom på at du købes en i korrekt højde i forhold til din seng. 

Hvilken bedside crib er bedst?

Der findes mange forskellige bedside cribs på markedet – vær dog altid opmærksom på sengen kan spændes ordentligt fast til din seng, så der ikke kommer et hul mellem de to sengen, som potentielt kan være farlig for baby. Derudover bør du aldrig købe et produkt der ikke overholder gældende EN sikkerhedsstandarder (din sikkerhedsgaranti som forbruger), så husk altid at spørge til dette inden du køber. Better safe than sorry. Du kan herunder læse mine anmeldelser af 4 forskellige bedside cribs herover og finde din favorit. Vi vurderer at Bedside sengen fra Babybay er den bedste på markedet pt,

MÅSKE DU OGSÅ VIL LÆSE….