Forside » Anbefalinger » BABYLIFT

LIFT TIL BABY

Hvilken babylift? Hvad skal man bruge en babylift til?

En babylift er enten en fast barnevognslignende kasse eller en åben blødere udgave med hank. For begge typer babylift gælder det, at de kan stå i barnevognen eller klapvognen og skabe et trygt sted i den første tid for baby. Nogle babylifte kan også klikkes på et klapvognsstel og dermed fungere som kombivogn – smart. Den faste babylift har en fast overdel, der kan hjælpe til at skabe ro/skærme baby fra lys og støj, men er lidt tung. Den åbne bløde lift er meget let og kan nem bæres med rundt og kan også fungere som babynest.

Hvis du bor et sted, hvor du ikke kan have hele barnevognen med indenfor, kan babyliften være en smart løsning. Jeg vil her klart anbefale den åbne baby lift fra Najell, da den er fast men samtidigt utrolig let at bære. Et af de produkter, jeg ville ønske jeg havde haft til alle mine børn.

Najell lift

Testvinder – Overraskende smart

Najell sleepcarrier er en super smart babylift, der også fungerer som et babynest. Jeg må indrømme at jeg ikke havde de store forventninger til dette produkt inden test. Jeg synes ikke, at den havde polstring nok som andre babynests og virkede for blød som babylift. Men jeg må indrømme at dette produkt har overrasket mig meget positivt. Faktisk har det været mit meste brugte produkt ved mit sidste barn indtil han voksede fra den. Det der gør den super smart er størrelsen og vægten. Den vejer næsten ikke noget til forskel fra “normale” babylifte. Den har kraftige remme, så den nemt kan tages med over alt og den passer ned i  både barnevogn, kombivogn og flere klapvognsmodeller. Jeg har med stor glæde selv brugt den i dobbeltklapvognen fra City Elite. En anden fordel er at man nemt kan vugge baby i søvn, da den, som skrevet, ikke vejer ret meget i forhold til normale babylifte. Sikkerhedsmæssigt er alt i top. Bunden er en stabil træplade og materialet er åndbart mesh stof. Baby vil elske den og det er jeg sikker på at I også vil. Absolut et godt køb!

Hvis du vil læse mere om hvordan Najell sleepcarrier kan bruges som babynest og legetæppe, så læs med her.

babyjogger lift

Super smart

Liften fra Babyjogger er rigtig smart, men selvfølgelig kun hvis du også har købt klapvognen fra Babyjogger. Den faste babylift fra Babyjogger kan klikkes på klapvognsstellet i stedet for klapvognssædet og fungere derved som en kombivogn. Babyliften skaber en tryg hule for baby og er nem at tage med sig rundt. Sammen med klapvognsstellet, der ikke fylder meget, er det nemt at pakke bilen og have det hele med – selv i små biler. Denne faste babylift er lidt mere klodset og tung at bære rundt end liften fra Najell, men er derimod mere lukket og afskærmende for baby. Så det er jo lidt en smagssag, hvad man vægter højest. Når baby vokser fra denne lift, kan jeg klart anbefale at købe en sovepose/kørepose til Babyjogger klapvognen. Så kan du faktisk sagtens undvære en barnevogn.

babylift

Liewoods økologiske babynest er både nest og lift i et. I bunden af reden er der en udtagelig træplade og der er påsyet kraftige bærehåndtag på siderne af. Det er super smart, så den er nem at løfte ud af barnevognen eller bære rundt i huset. Redens liftfunktion er testet i forhold til de gældende europæiske sikkerhedsstandarder indenfor babylifte. Jeg synes det er en super lækker babyrede  – det eneste der trækker lidt ned er at den er lidt smallere i liggemålet end de andre tests jeg har testet. Men bestemt ikke noget du skal vælge den fra på. Reden fåes i flere forskellige lækre prints.

Odder lift

Kvalitetslift

Liften fra Odder oser af lækker kvalitet. Den passer perfekt ned i barnevognene fra Odder. Liggemålet er blot mindre og perfekt til babys første tid. Liften kan ikke klikkes på noget stel og er kun til at stille ned i barnevognen for at gøre den mere tryg for en lille nyfødt. Fordelen er at du kan tage liften med rundt og derved bevare et trygt sted for baby at sove. Hvis du har et sensitivt barn, kan afskærmningen være et stort plus i forhold til den åbne lift fra Najell. Ulempen er dog størrelsen og vægten – en “lukket” lift er klart mere klodset af bære rundt med sammenholdt med liften fra Najell. Men bestemt en god lift af kendt god kvalitet.

moseskurv babylift

Denne skønne moseskurv  er også taget med under kategorien, lifte, da jeg har erfaret at den passer perfekt ned i fx en City Elite klapvogn og samtidigt kan stå i en barnevogn. Den skærmer selvfølgelig ikke af som den traditionelle lift, men for os har det fungeret super fint og får bestemt en anbefaling herfra. Jeg købte den faktisk lidt for sjovt, da jeg ventede mit tredje barn – egentlig mest fordi jeg synes den var flot og så hyggelig ud. Jeg kom dog til at bruge den overraskende meget. Den er super nem og let at bære baby rundt i, så hvis baby er gået mælkekold om aftenen i stuen, kan kurven nemt bæres ind til soveværelset uden at forstyrre søvnen. Kurven kan også nemt stå ned i de fleste tremmesenge, så den ikke føles så stor. Moseskurven er ret lang, så kan sagtens bruges indtil barnet selv kan sætte sig op.

ANBEFALING TIL BABYLIFT

Hvad skal man bruge en babylift til?

Babylift, moseskurv, babynest og kørepose/sovepose tjener lidt samme formål – et trygt sted for baby at sove. Nogle har brug for en af de fire typer og andre vælger at have flere. Hvad man vælger at købe afhænger blot af ens behov og præferencer.

Jeg har selv haft lidt forskelligt til mine børn og behovet har ikke været ens, da de er fra hver deres sæson og familiens behov blevet ændret for hvert barn, der kom til 🙂

En babylift er en fast barnevognslignende kasse, som kan stå i barnevognen og tages med rundt. Hvis du bor et sted, hvor du ikke kan have hele barnevognen med indenfor, kan liften være smart. En fast babylift kan ved nogle mærker også kombineres med en klapvogn og derved fungerer som en super smart kombivogn – det er personligt der jeg synes den er smart.

Hvilken babylift?

Mange vælger også den faste lift, da den har overdelen som en barnevognskasse, der kan hjælpe til at skabe ro/skærme baby fra lys og støj. Hvis det er ønsket, vil jeg klart anbefale Baby jogger liften, da den kan klikkes på baby jogger klapvognsstellet og fungere som en kombivogn. Så behøver du faktisk ikke en barnevogn, men kan blot købe en god sovepose til klapvognen, når baby vokser ud af liften.

Men hvis du ønsker at bruge babyliften i barnevognen, vil jeg klart anbefale den åbne babylift fra Najell. Den er så lækker og let at bære baby i. Personligt synes jeg at en fast babylift er lidt tung og klodset, men som en del af en kombivogn er det smart. Den bløde babylift vil jeg dog til en hver tid anbefale – passer perfekt ind i en klapvogn, der kan ligges ned og er så nem og let at have med på farten.

Min anbefaling er:

  • Hvis du venter et forårsbarn/sommerbarn – køb en babylift eller moseskurv og vent og se om behovet for soveposen opstår hen på efteråret. Liften fra Najell har været uundværlig ved mit sommerbarn og en sovepose til barnevognen, da efteråret/vinteren startede.
  • Hvis du venter et efterårsbarn/vinterbarn – tøv ikke med at købe en sovepose til barnevognen/kombivognen og evt. en moseskurv eller lift, hvis du føler behovet er for det. Jeg brugte selv rigtig meget en moseskurv til mit tredje barn og en sovepose til barnevognen.

Klik her for at læse om moseskurve.

Læs anmeldelser af soveposer og køreposer her.

Måske du også vil læse…