Forside » Anbefalinger » AUTOSTOL TIL BABY

BEDSTE AUTOSTOL TIL BABY

OP TIL 80 CM

Du kan her læse om bedste autostol til baby. Jeg har testet 4 forskellige babyautostole ud fra disse kriterier: Sikkerhed, komfort og funktion og du kan herunder læse mine anmeldelser og finde bedst i test vinderen samt mine anbefalinger til autostol nederst.

autostol baby

Bedst i test – En klar testvinder

Baby autostolen, Coral 360, er den nyeste udgave fra Maxi Cosi. Stolen er en helt klar vinder i min test af babyautostole. Baby sidder lidt tilbagelænet i stolen, som gør at det skrøbelige babyhoved ikke falder fremover under kørsel. Den anden kæmpe fordel ved Coral autostolen er, at den inderste del af stolen kan tages ud alene, så man er fri for at bære den tunge skal med sig, når man er på farten. Den vejer kun 1,7 kg, så den er meget lettere at bære baby i. Helt genialt når man er ude og handle eller henter søskende. Tredje store fordel er at stolen kan monteres på isofix basen, FamilyFix 360. På denne base kan stolen dreje rundt og du kan dermed sætte stolen lige ind og dreje den på plads i stedet for at skulle løfte den sidelæns ind. En stor fordel, hvis du ønsker at skåne arme og ryg. Fjerde store fordel er at autostolen let kan sættes på stellet på klapvognene fra Maxi Cosi. Så er man fri for flytte baby fra autostolen, hvis man bare er på en kort tur. Stolen kan bruges fra nyfødt med den bløde babyindsats og op til 75 cm. Ville til en hver tid købe denne stol igen, så bestemt fem stjerner.

Køreposen som ses på billedet er fra Sleepbag – læs mere om den her.

Fordele:

# Aftagelig og meget lettere inderstol

# Baby sidder tilbagelænet, så hovedet ikke falder fremad

# Blød indsats til at støtte en lille nyfødt

# Kompatible med klapvognsstellet fra Maxi Cosi

# Signallyd ved korrekt montering

# Dejlig stor solskærm, som kan skærme baby til uforstyrret søvn på farten

# 360 Isofixbase, så man kan dreje autostolen ind på plads. Isofix basen kan tillige bruges til flere af Maxi Cosis autostole, så den kan genbruges når baby vokser til næste størrelse stol. Som næste stol vil jeg anbefale Maxi Cosi Pearl 360

# Vaskbart betræk

Ulemper:

# Prisen – lidt dyr stol, som til gengæld holder en god gensalgsværdi

autostol baby
autostol baby

Lækker tysk kvalitet

Baby-Safe 3 er en super lækker autostol fra Britax Römer, der lever op til den gældende EU sikkerhedsstandard, i-Size. Stolen er derfor sidekollisionstestet og skal monteres på isofix base. Når man ser stolen er man ikke i tvivl om at det er god kvalitet, den er robust og betrækket er lavet i en flot og slidstærk kvalitet. Basen til stolen er nem at montere i bilen og både højde og viklen på stolen kan nem justeres med hjælp fra en sikkerhedsindikator. Hvis du køber isende basen til, får du drejefunktion, hvilket giver en meget mere ergonomisk montering af autostolen. Jeg synes mit barn sidder godt i stolen, men bedst efter han er blevet stærk nok til at holde sit hoved selv. På trods af den flatliggende teknologi, der er i stolen, havde mit barns hoved, som nyfødt, tendens til at falde fremad og ikke ligge behageligt tilbage som ønsket. Jeg tænker dog dette er forskelligt fra barn til barn og alt efter hvilken bil man monterer stolen i. Efter mit barn er blevet lidt større synes jeg dog at stolen er en af de bedre pga. det ekstra lange siddemål på hele 83 cm. Et andet stort plus er 5 punktsselen, som sikre dit barn bedre end 3-punktsselen. Sidste fordel jeg vil fremhæve er at stolen, med adaptere, nemt kan sættes på stellet på flere forskellige kendte klapvogne og barnevogne, heriblandt Emmaljunga og Bugaboo.

Fordele:

# Lækre kvalitetsmaterialer

# 5 punktssele

# Nem justerbar base med sikkerhedsindikator, så du ikke monterer i blinde

# Langt siddemål på 83 cm – en stor fordel til lange babyer

# Kompatible med flere forskellige klapvogne og barnevogne

# Drejefunktion ved brug af iSense basen

Ulemper:

# Mit barn sad som nyfødt lidt for oprejst, så hovedet falder en smule forover

autostol baby
maxi cosi jade
autostol baby

Så smart til lange køreture

Jade babyautostolen fra Maxi Cosi er den eneste af sin slags på markedet. Den er genial, hvis jeres famile har behov for at køre lidt længere ture. Vi skal næste altid køre over en time for at besøge famlie og der har Jade været så god. Vores barn har fra nyfødt kunne ligge ned på de lange strækningen, som klart har været bedst for den lille bløde krop. Jade kan bruges fra nyfødt til ca. 6 måneder (70 cm). Mit barn kunne passe den til han blev 5 måneder. En anden fordel ved Jade er, at den nemt kan sættes på stellet på LILA klapvognen fra Maxi Cosi. Så kan baby nemt tages med ud og handle eller andet uden at blive forstyrret i sin søvn. Jade lever op til kravene fra den europæiske sikkerhedstandard, R129/i-Size. En ulempe ved Jade er størrelsen. Stolen optager 1,5 siddeplads, så det skal man tænke over om man har plads til. En anden ulempen ved Jade er prisen. Det er en høj pris for den korte tid, autostolen kan bruges. Men hvis du ved du skal køre længere distancer i de første 5-6 måneder af dit barns liv, så er pengene givet godt ud.

Fordele:

# Baby kan ligge ned under kørsel – genial til længere kørerture

# Autostolen kan sættes på flere klapsvognsstel fra Maxi Cosi og derved fungere som barnevogn

# Lækkert design og god komfort for baby

# Vaskbart betræk

# Signallyd ved korrekt montering

# Holder ok værdi ved videresalg

Ulemper:

# Tung og fylder meget i bilen

# Begrænset brugstid

# Høj pris

autostol baby
autostol baby

Bedst til prisen – populær autostol

Cybexs autostole er populære blandt mange familier. Jeg har selv haft glæde af Cybex autostole til flere af mine børn. Jeg har altid synes, at de sad godt i Aton baby autostolen indtil jeg nu har prøvet meget bedre stole. Jeg har flere gange siddet med en hånd på et sovende barns pande for at undgå at hovedet falder fremover. Det er stort minus ved stolen. Cybexs nyeste stol, Cloud, som også er i-Size godkendt, har muligvis forbedret dette ved en mere tilbagelænet stol, der kan justeres i ryggen. Aton 5 er en ok stol til prisen. Betrækket er ikke så lækkert som i de andre testede stole, men bestemt er fint og ikke noget der trækker ned. Stolen er nem at montere på basen, men kan også let monteres med sele. Aton 5 er en ok budgetvenligt løsning.

Fordele:

# Budgetvenlig

# Stor solskærm, så baby kan sove uforstyrret

# LSP-system – sidekollisionsbeskyttelse

# Kompatible med flere kendte klapvognsmærker

Ulemper:

# Nyfødte sidder lidt for oprejst, så hovedet falder nemt fremad

# Ikke i-Size godkendt – de skriver at den kan anvendes op til 13 kg, men tager ikke højde for lange børn, for siddemålet er kort og lange børn vokser hurtigt ud af den

FAKTA OM AUTOSTOL BABY

Valg af autostol til baby er vildt svært. Jeg har med denne guide forsøgt at gøre dit valg lidt nemmere. Jeg har testet 4 forskellige autostole ud fra disse kriterier: Sikkerhed, komfort og funktion. Anmeldelserne er baseret på mine egne erfaringer med autostolene i en mellem og stor bilstørrelse. Jeg vil dog altid anbefale dig at teste autostole i egen bil før køb, da stolene kan sidde forskelligt alt efter biltype.

Herunder vil jeg kort gennemgå hvad i-Size er, da det er vigtigt I dit valg af autostol.

Mangler du en tjekliste til hvad der er godt at købe til baby, så læs min baby shoppingguide her.

Hvad er i-Size og hvad betyder det for dit valg af autostol?

I-Size er den nyeste sikkerhedsstandard for autostole og du kan herunder se de vigtigste elementer af denne standard.

# En autostol kan kun godkendes efter i-Size reglerne, hvis autostolen kan monteres med isofix.

#  Barnet skal kunne sidde bagudvendt i autostolen indtil barnet er over 15 måneder (Lovmæssigt skal barnet sidde bagudvendt indtil 9 måneder, men alle tests viser at børn sidder bedst beskyttet, når de sidder bagudvendt, så derfor har i-Size bestemmelsen udvidet dette til 15 måneder)

#  I-Size har fokus på barnets højde i stedet for vægt, som autostole tidligere har været klassificeret efter.

#  I-Size stole gennemgår langt flere test og skal sidekollisionstestes for at blive godkendt. 

Det er altså ikke noget lovmæssigt, men en hjælp til os forbrugere, da det stiller nogle krav til producenterne i forhold til sikkerhed.

Så hvis du har en autostol, der ikke er i-Size godkendt, er den lovlig at anvende, men hvis du står og skal købe en ny autostol, vil jeg helt klart anbefale dig at købe en der er, så du ved sikkerheden er i orden.

Kørepose til autostol

En kørepose til baby autostole er super smart og noget jeg ville ønske jeg havde kendt til tidligere. Min børn har altid sparket en dyne af og har derfor altid været pakket ind i ulddragt, når de skulle i autostolen. Men det er faktisk ikke særlig godt at give dit barn en ulddragt på under selen i stolen. Dragten fungerer som en pude, der gør at selen ikke kan strammes helt ind til baby. I tilfælde af uheld vil det betyde at overtøj bliver mast sammen og baby sidder for løst i stolen. Derfor er det smart med køreposen, for her spændes baby fast i stolen og “posen” lukkes udenom selen og holder baby varm. Derudover er det en enorm time-saver, når man hurtigt skal ud af døren med baby og evt. søskende, da baby kan sættes direkte i stolen. Vil dog kun anbefale køreposen til efterår og vinterbørn, da den er for varm om sommeren.

Læs mere om autostole til baby her.

kørepose til autostol

Lækker blød kørepose

Sleepbag har lavet en rigtig lækker blød kørepose. Den passer perfekt i autostolen og lukkes meget nemt om baby. Den er god varm og kan nemt vaskes i maskinen. Et rigtig godt køb hvis du venter en baby, der kan bruge den gennem efterår og vinter.

Fordele:

# Lækker blød

# Nem at vaske

# Kan svøbes om baby og man kan selv justerer hvor “stramt” den skal sidde

Ulemper:

# Et aktivt barn kan sparke posen åben flere steder, da det er tre dele, der foldes over hinanden

kørepose til autostol

Dyne med lynlås

Med Voksi Move kan man godt blive lidt misundelig på baby. Hvem ville ikke ønske at sidde i bilen og putte i en dyne med lynlås. Baby spændes sikkert fast i autostolen og kan nemt holde varmen i denne bløde kørepose. Move kan også bruge som kørepose i  barnevogn og klapvogn op til 75 cm. Move er lavet i en god kombination af uld, dun og bomuld. Især rygdelen af uld er smart, da ulden transporterer fugten væk fra barnet. Move lukkes med lynlås, hvilket både er et plus og et minus. Det er et plus, da baby ikke kan sparke en lynlås op, men til gengæld er det et minus at posen ikke kan tilpasses med stropper, så man selv kan tilpasse hvor stramt eller løst den skal sidde.

Fordele:

# Lækre naturlige materialer

# Lynlås, så baby ikke kan sparke posen åben ved benene

Ulemper:

# Høj pris

# Lidt løs om barnets arme

# Kan med fordel bruges i barnevogn og klapvogn indtil baby bliver for lang

Legetøj til autostol