Forside » Anbefalinger » AMMEPUDE
ammepude

AMMEPUDE

En ammepude er designet til at give dig støtte mens du ammer, så du bedre kan slappe af i skuldrene og resten af kroppen, som får mælken til at løbe bedre.

Jeg har testet 9 forskellige ammepuder og opdelt dem i nedenstående tre typer:

Læs mine anbefalinger om ammepuder efter anmeldelserne

Ammepude med bindebånd

En ammepude med bindebånd har lidt form som et U, er formbare, men sidder alligevel fast om kroppen pga bindebåndet og giver en rigtig god støtte. En klar favorit ammepudetype.

ammepude

BEDST I TEST

Ammepude fra That’s mine er forholdsvis ny på markedet men virkelig gennemtænkt. Puden er lavet af økologisk bomuld og fyldt med antibakterielle krøyerkugler (flammingokugler uden skadelig kemi). Kuglerne gør puden nem at forme under barnet og giver en god støtte til dig under amning. Puden er super smart fordi den kan bindes fast om dig, så den ikke glider rundt. Derudover kan puden både bruges på legetæppet som “stol” og rygtræner for baby. Jeg synes personligt denne pude er alle pengene værd – den sidder super godt, giver en god støtte og har flere funktioner til babys udvikling. Jeg kan anbefale dig at købe den mens du er gravid, for den er også super god som gravitetssovepude til aflastning af ryggen og bækken.

BB HUGme ammepude

Overraskende god!

BBHUGME ammepuden er formet som en lang pølse og findes i to størrelser. Den mindste er kun tiltænkt som ammepude, hvor den største er en kombineret graviditets- og ammepude. Begge puder er fyldt med de små antibakterielle krøyerkugler, som gør puderne bløde men formbare. Der medfølger nogle ringe til puderne, som man kan sætte for enderne til justering af pudens hårdhed – super smart detalje, så pudens fasthed ikke forsvinder i brug. Derudover kan enderne bindes om ryggen, så puden sidder godt fast om kroppen og giver en overraskende god støtte. Puderne er Oeko-tex certificeret og alt er nemt at vaske. Personligt havde jeg ikke de store forventninger til puden, da jeg synes den lille virkede for lille til at give ordentlig støtte og den store bliver for voldsom som ammepude. Jeg må dog sige, at jeg blev meget overrasket efter test – den “lille” ammepude er helt genial. Den giver en fantastisk støtte og baby ligger så godt under amningen. Bindefunktionen gør en kæmpe forskel, da den giver dig mulighed for at slappe helt af i skuldre og arme, da man ikke skal bruge kræfter på at holde pude og baby på plads. Jeg ville helt klart købe den lille igen og kan varmt anbefales. Den store udgave er desuden også genial som graviditetspude, da den er så blød og formbar. Klar anbefaling herfra.

That's mine ammepude

Genial lille pude til det sensitive barn

Denne lille pude er egentlig ikke en traditionel ammepude, men jeg har valgt at tage den med alligevel, da den bare er super smart at have med til afskærmning for baby, når man ikke lige er hjemme i trygge rammer. Puden har et indbygget stykke stof, som gør det muligt at skærme for både bryst og baby, når man skal amme på farten. Derudover er stoffet også en smart afskærmning for solen, hvis du som jeg har fået en sommerbaby, der en gang imellem bliver nødt til at komme med ud sommervejret. Hvis du har et sensitivt barn kan stoffet også være en hjælp til at skabe ro til søvnen.

U FORMET AMMEPUDE

En U formet ammepude er lidt større og tyk hele vejen rundt  – lidt som en badering. Den kan virke lidt klodset, men tag ikke fejl af dens egenskaber. Den giver rigtig god støtte og er ofte den mest anbefalede blandt jordemødre.

Doomoo ammepude

Ammepuden fra Doomoo er virkelig lækker – en findes i to størrelser, hvor den største også kan bruges som graviditetspude. Doomoo er formet som en badering, hvilket giver god støtte af ryg og lænden og giver dig bedre mulighed for at slappe af i skuldrene under amning. Der er EPS kugler i puden, som både gør den blød men samtidigt fast. Fyldet er antibakterielt og uden farlig kemi. Jeg synes Doomoos ammepude er en rigtig god ammepude, men jeg vil klart anbefale den store størrelse, da den giver den bedste støtte. Hvis du ikke er så høj – under 1,60 cm, kan medium størrelsen på puden dog være det rigtige valg. Det eneste jeg synes der mangler ved puden er bindebånd, der ville hjælpe puden til at blive fast ind til kroppen. Men ellers er det en super god og forholdsvis prisvenlig ammepude, som ikke mindst kan bruges som støtte til baby, når den begynder at sidde op eller som træning til at ligge på maven.

ammepude

En meget fast ammepude

Ergobaby ammepuden er lavet i fast skum og har en særlig form på puden, der gør, at babys hoved løftes en smule op og støtter baby i at drikke og fordøje mælken bedre. Ammepuden er udviklet med erfaringer fra mødre og eksperter og virker bestemt gennemtænkt. Jeg synes dog puden er meget hård og eftersom den ikke kan formes føler jeg ikke at baby ligger ret godt på den. Derudover mangler jeg virkelig bindefunktionen omkring ryggen, så puden holdes fast til kroppen. Puden giver dog god støtte til ryg og arme.

En populær klassiker 

Boppy fra Chicco er en forholdvis fast ammepude med fiberfyld i form som en badering. Puden har været en populær ammepude gennem mange år for dens gode støtte og anvendelsesmuligheder – kan bruges som støtte til baby i leg og træning af ryg og nakke samt skabe en tryg rede, når baby ligger selv. Hele puden kan både vaskes og tørretumbles. Jeg synes puden giver god støtte samtidigt med at baby ligger blødt – jeg foretrækker dog selv de mere formbare modeller og gerne med bindebånd.

V FORM/BOOMERANG AMMEPUDE

V formen – den velkendte boomerang agtige form, der er lidt smallere i enderne end på midten. Fyldet i disse puder kan være polyester fyld herunder Fossflakes fyld eller kapok-fyld. Flere danske mærker laver smukke betræk til Fossflake og kapok puden, hvilket gør den til en favorit blandt mange. Læs mere om de 3 forskellige typer fyld herunder og få inspiration til smukke betræk til de V formede puder nederst.

Den 100% økologisk kapok fyldte ammepude er en nyere udvikling på markedet. Ammepuden er allergivenlig og kan vaskes igen og igen ved 60 grader uden at miste facon og egenskaber. Kapok er rigtig godt til børn, da støvmider og bakterier kan ikke leve i det – puden kan derfor også gå i arv til søskende uden bekymringer. Derudover har kapok en temperaturregulerende egenskab, der hjælper dig og baby til en behagelig temperatur under hele amningen. Sidst men ikke mindst støtter du bæredygtig produktion ved køb af en kapokpude, da kapok kan høstes år efter år, uden at træerne fældes. Kapok ammepuden købes uden betræk og du skal derfor huske at købe det forudenved. Flere danske mærker laver smukke betræk til kapok og fossflakes puderne, hvilket gør dem til en favorit blandt mange. Se mine favoritter herunder.

Fossflakes fyld er polyester fyld, som er udviklet til at bevare volumen i brug og produceret efter Oeko-Tex standard, der gør det anvendeligt for allergikere. Hvis du foretrækker den boomerangformede puden som fossflakes og kapok puderne har, vil jeg klart anbefale kapok puden, da jeg synes dens allergivenlige og temperaturregulerende egenskaber er et stort plus. Ammepuden med fossflakes fyld købes som kapok puden uden betræk og det skal derfor tilkøbes. Der findes dog super mange smukke betræk hertil, så det bliver kun svært at vælge. Se mine favoritter herunder.

Filibabba har lavet en polyester fyldt ammepude. Puden er betrukket med økologisk bomuld og ligger i den lidt mere budgetvenlige prisklasse. Jeg synes og ikke puden giver nok støtte og kan ikke formes under barnet. Jeg vil helt sikkert anbefale og bruge lidt mere og købe en af de andre puder, jeg har fremhævet her på siden, så du rent faktisk får den optimale støtte under amningen. 

FAKTA OM AMMEPUDER

En ammepude er designet til at give dig støtte mens du ammer, så du bedre kan slappe af i skuldrene og resten af kroppen, som får mælken til at løbe bedre. Nogle mødre ammer i lang tid eller mange gange i løbet af dagen og her er det ekstra vigtigt at skåne ryg, nakke og skuldre mest muligt. Det er vigtigt af ammepuden er forholdsvis fast, så fyldet ikke blot “forsvinder” under baby og dine arme, men samtidigt skal fyldet heller ikke være så fast at det ikke kan formes lidt. Valget af ammepude kan være svært, men jeg håber at overstående anmeldelser kan hjælpe dig lidt på vej i dit valg. 

Har du brug for andet til amningen kan du også læse om ammebh’er og ammeindlæg.

SMUKKE PUDEBETRÆK TIL KAPOK OG FOSSFLAKE PUDERNE