Forside » Anbefalinger » AMMEINDLÆG

AMMEINDLÆG

Du kan her læse test og anmeldelser af de bedste ammeindlæg på markedet. Efter anmeldelserne kan du læse mine erfaringer og anbefalinger til ammeindlæg.

Har du brug for andet til amningen, kan du også læse om ammebh’er og ammepuder.

Vaskbare/genanvendelige ammeindlæg

silke ammeindlæg

Testvinder – Overraskende gode

Disse silke ammeindlæg har overrasket mig meget positivt. Jeg har selv ret meget mælketilløb og jeg synes faktisk at hvis silkesiden på disse  indlæg fra Carriwell vendes ind mod brystet, så suger de rigtig godt. I de første par uger efter fødslen, hvor mælkemængden lige skal finde det rette niveau vil jeg dog anbefale engangsindlæg, der kan rumme lidt mere eller skifte hyppigt. Den eneste forbedring jeg kunne ønske er størrelsen – de er lidt til den lille side, men ellers de bedste genanvendelige ammeindlæg, jeg har prøvet.

ammeindlæg

Beskytter mod træk og kulde

Det tynde ammeindlæg fra Joha er super lækkert blødt og kradser ikke mod huden. Den er lavet med en lille lomme, så du kan ligge et engangsindlæg der i. Jeg synes kvaliteten fra Joha holder bedre i vask end Carriwells uld indlæg. Derfor får Joha flere stjerner.

Generelt om uld ammeindlæg:

Uldammeindlæg kan jeg ikke anbefale nok – især hvis du ammer om efteråret og vinteren. Ulden er med til at holde brystet varmt hele tiden og skærme mod træk. Jeg vil dog altid anbefale at bruge dem sammen med enten silkeindlægget eller engangsindlæg, da de efter min mening ikke er gode til at suge mælkeoverskud – indlægget bliver meget vådt og koldt og ømme/revnede brystvorter hænger fast i ulden. Så 0 stjerne som ammeindlæg men 5 stjerne som varmebeskyttende indlæg.

ammeindlæg

Bedst i test – uld – Beskytter mod træk og kulde

Så findes det ikke blødere – de tykke ammeindlæg fra Joha er lavet i det samme soft wool, som deres ulddragter og huer. Det er en lidt tykkere kvalitet, så det er lidt en smagssag om man synes det er rart at bruge. Jeg elskede disse tykke ammeindlæg, da jeg ammede min to efterår/vinterbørn, men jeg synes de var for varme, da jeg fik mit sommerbarn. Der brugte jeg de tynde uld indlæg i stedet.  Jeg har dog altid brugt uld indlægget samme med et engangsindlæg til at absorbere mælkoverskud. Jeg synes kvaliteten fra Joha holder bedre i vask end Carriwells uld indlæg og derfor får Joha flere stjerner.

Generelt om uld ammeindlæg:

Uldammeindlæg kan jeg ikke anbefale nok – især hvis du ammer om efteråret og vinteren. Ulden er med til at holde brystet varmt hele tiden og skærme mod træk. Jeg vil dog altid anbefale at bruge dem sammen med enten silkeindlægget eller engangsindlæg, da de efter min mening ikke er gode til at suge mælkeoverskud – indlægget bliver meget vådt og koldt og ømme/revnede brystvorter hænger fast i ulden. Så 0 stjerne som ammeindlæg men 5 stjerne som varmebeskyttende indlæg.

Ammeindlæg

Bedst til prisen 

Fint og tyndt ammeindlæg, som varmer dejligt uden at kradse. Bestemt et godt uld ammeindlæg til en budgetvenlig pris.

Generelt om uld ammeindlæg:

Uldammeindlæg kan jeg ikke anbefale nok – især hvis du ammer om efteråret og vinteren. Ulden er med til at holde brystet varmt hele tiden og skærme mod træk. Jeg vil dog altid anbefale at bruge dem sammen med enten silkeindlægget eller engangsindlæg, da de efter min mening ikke er gode til at suge mælkeoverskud – indlægget bliver meget vådt og koldt og ømme/revnede brystvorter hænger fast i ulden. Så 0 stjerne som ammeindlæg men 4 stjerne som varmebeskyttende indlæg.

ammeindlæg

Skal skiftes meget ofte

Carriwells bomuldindlæg er ikke en af mine favoritter. De suger nogen lunde men når de bliver fugtige skal de skiftes med det samme for ellers bliver de kolde. Derudover bør du ikke bruge dem i ammeopstartsperioden, hvor brystvorterne kan revne og have sår – bomuldsstoffet hænger fast og det er ikke rart for de i forvejen ømme brystvorter. Men hvis du husker at have nogle at skifte med eller ikke har så meget mælketilløb, så kan disse bomuldsindlæg godt være en god ide.

Engangsammeindlæg

ammeindlæg

Bedst til pris og høj kvalitet

Disse engangsindlæg er astma og allergi testede, super tynde og rigtig behagelige at have på. De suger rigtig godt og kan sagtens holde en hel dag. De dækker brystet godt og ligger ikke og rutsjer rundt om brystet. Derudover har de en super fornuftig pris, så synes helt sikker dette produktet fortjener 5 stjerner.

Lansinih ammeindlæg

Tyk kvalitet men åndbare

Selvom der i beskrivelse står at Lansinohs ammeindlæg er ultratynde, er de klart de tykkeste jeg har prøvet. Indlægget er super blødt og behageligt at have på og indlægget er udviklet så huden kan ånde igennem det, hvilket er godt hvis du har problemer med fugt og svamp. Det bedste ved Lansinoh, er at du kan købe dem til en rigtig god pris hos Plusshop – genialt koncept, hvor du kan købe et kæmpe udvalg af varer til meget gode priser. Det kræver et medlemsskab, men det er gratis den første måned og du kan altid melde dig ud igen.

Medela ammeindlæg

Lille og diskret

Medelas engangsammeindlæg skiller sig ud ved at være lidt mindre end de andre mærker. Men størrelsen til trods, kan indlægget sagtens suge den nødvendige væske og holde brystet tørt hele dagen. Indlægget er tynd, allergivenligt og behageligt at have på. Kun prisen trækker en stjerne ned.

ANBEFALINGER TIL AMMEINDLÆG

Ammeindlæg har for mig været helt uundværlige i alle mine ammeperioder. Hvor meget mælketilløb man har er selvfølgeligt forskelligt, men lige meget hvad, vil jeg anbefale at have et ammeindlæg gerne uld til at beskytte dig mod træk, kulde og en meget uønsket brystbetændelse. Det er kun i de varme sommermåneder jeg ikke har brugt uldammeindlæg sammen med et engangsammeindlæg. Jeg har altid overproduceret mælk, så mit ene bryst har altid lækket mælk, når mit barn spiste af det andet. Jeg har også altid lækket lidt, når mælken løb til og brysterne spændte op imellem amningerne. Det er jo forskelligt, så hvis du slet ikke lækker, vil jeg kun anbefale et uldindlæg til at beskytte mod kulde og træk. Men hvis du overproducerer som mig, så vil jeg anbefale en kombination af engangsindlæg og uld samt de genanvendelige silkeindlæg.

Du vil måske også læse…