Forside » Anbefalinger » VUGGE

VUGGE

(Alle anmeldelser er skrevet fra hjertet, men links i artiklen er sponsererede)

Du kan her læse anmeldelser af vugger og  blive klogere på forskellen mellem vugger og bedside cribs. Test og anmeldelser er vurderet på funktion, kvalitet, design og sikkerhed.

ALMINDELIGE VUGGER

En lille babyseng, der står på gulvet men som kan vugge baby med blide bevægelser.

moseskurv

Value for money – Super anvendelig, budgetvenlig og mobil

Moseskurven fra Clair de Lune kan hurtigt laves til en vugge, når kurven placeres i det stativ, der kan købes i en meget budgetvenlig sampakke. Man kan både vælge et vuggende stativ og et der står fast. Moseskurven har jeg selv været super glad for, da den er nem at tage med overalt og samtidigt kan bruges som lift – læs mere om moseskurven her. Jeg synes virkeligt at man får meget for pengene og kurven/sengen er meget anvendelig.

Teknologisk seng

Jeg tænker far nemt bliver imponeret over denne seng. Den har så mange forkskellige indstillinger og funktioner at man næsten selv bliver helt træt. Ej, den er selvfølgelig rigtig smart og helt sikkert en god løsning, hvis dit barn har brug for meget forskellig bevægelse og lyd for at finde roen. Den kan styres fra mobilen og har 5 forskellige bevægelsesmønstre og lyd. Vuggen kan, som de fleste andre vugger, bruges til barnet selv kan sætte sig op. Jeg tænker bestemt sengen er smart, men jeg synes også det er rigtig mange penge at bruge på en seng, der skal bruges så kort tid.

baby vugge

Smuk babyvugge

Denne lækre bambus vugge fra Kids Concept er ret lækker. Den passer perfekt ind i nordisk indretning og du kan nemt vugge dit barn i søvn med vuggens blide bevægelser. Vuggen kan også låses fast, så den ikke kan vugge. Et stilrent vuggevalg 🙂

ALMINDELIGE “VUGGER”/ BABYSENG UDEN BEVÆGELSE

En lille babyseng, som ikke kan vugge og baby kan bruge til han/hun selv kan sætte sig op.

5DC4B7B3-8F7A-4256-8A72-BB0B0E7441BF

Sødeste babyseng

Denne smukke babyseng fra Vanilla Copenhagen, kunne være et godt bud på en ny familiebabyseng, som kunne gå i arv til flere børn i familien. Den er lavet i stærk bambus materiale i et super smukt design.

babyudstyr

Smuk med smuk på

Babysengen fra Bermbach er en drøm – den er så smuk men har også en meget høj pris, hvorfor den også kun får tre stjerner. Sengen er håndlavet i rattan og har en lækker blød madras af uld og fibre fra kokospalmer. Helt sikkert en drøm af en babyseng, som måske kunne starte en ny familietradition og gå i arv gennem generationer.

VUGGE ELLER BEDSIDE CRIB?

Vugge eller bedside crib kan være babys første seng og kan bruges indtil de begynder at kunne sætte sig op selv. En vugge er som det ligger i navnet en lille seng, der med blide bevægelser vugger baby i søvn. En vugge kan i den klassiske form stå på gulvet, men kan også hænge, som de populære slyngevuggerHvis dit barn har svært ved at finde ro, kan en vugge være en ideel løsning. En bedside side crib er en lille seng med åbning i den ene side , der står ved siden af moderens seng. Læs mere om dem her.

En vugge og bedside crib udelukker ikke hinanden og mange er meget glade for at have begge dele. En vugge kan nemt flyttes rundt i huset og bruges i løbet af dagen, hvor en bedside crib er guld værd om natten, så barnet ligger tæt på moderen når der skal ammes og alligevel har sin egen lille seng.

Jeg havde hverken vugge eller bedside crib til mine første børn, men efter at have prøvet det til mit yngste barn, må jeg bare sige – hvilken gave!

Mine ældste børn blev puttet i et babynest i en tremmeseng, men ville ønske jeg havde haft en bedside crib dengang, så jeg havde været fri for at skulle ud af sengen om natten for at amme og baby kan hurtigt få tryghed, når man ligger lige ved siden af – lækkert og bestemt anbefalelsesværdigt. En slyngevugge er en historie for sig selv og er bestemt også anbefalelsesværdig – især hvis du har et barn, der har brug for at blive vugget i søvn. Læs mere om slyngevugger herunder.

Find også inspiration til lækkert babysengetøj her.

Læs også: Stativ til Slyngevugge 

SLYNGEVUGGE & HÆNGEVUGGE

Når det gælder slyngevuggen, har jeg mange veninder, hvis energi og overskud er blevet reddet af netop denne. Nu har jeg også selv fået testet slyngevuggens magi. Slyngevuggen er en genial opfindelse, hvis dit barn bedst falder til ro vuggende og kan give dig frie hænder til andre gøremål eller større søskende. Baby ligger trygt og svøbt nede i vuggen og falder til ro med blid bevægelse. Jeg har testes tre forskellige slyngevugger – de kan jo det samme men jeg har vurderet dem ud fra pris, kvalitet, materialevalg og komfort.

bedste slyngevugge
Slyngevugge med motor

Testvinder – Kræs for baby – super lækre materialer

Moonboon har lavet en virkelig lækker slyngevugge – klart den lækreste blandt de tre jeg har testet. Det økologiske bomuld vuggen er lavet i er super blødt og den allergivenlige kapok madras er lækker blød for baby at ligge på. Vuggen er lavet så den er rigtig nem at samle og den bliver leveret i en fin pose, som den nemt kan pakkes ned i, hvis den skal med på tur. Med et beslag til dørkarmen kan vuggen nemt sættes op og fungere som rejseseng. Et kæmpe plus for denne vugge er at man kan tilkøbe en motor til den, så baby kan vugges i søvn uden man selv behøver at stå ved siden af. Alt udstyr skal dog tilkøbes, men motoren og vuggen findes også i en samlet tilbudspakke. Så er du på udkig efter en lækker slyngevugge, så kan denne slyngevugge fra Moonboon helt klart anbefales.

slyngevugge
Slyngevugge med motor

Populær model med meget udstyr

Slyngevuggen fra Nonomo er lavet i 100 % bomuld og madrassen er uld. Vuggen er lækker og man kan mærke at det er en stærk kvalitet. Jeg synes dog at stoffet er lidt mere stift på denne vugge fra Nonomo end de andre to jeg har testet. Nonomo kommer ikke med motor, men har til gengæld et stort udvalg af andet udstyr; herunder stativ, ophæng til væggen m.m. Alt udstyr skal dog tilkøbes.

Slyngevugge

Kvalitetsvugge

Slyngevuggen fra Nature Sway har været på markedet længe og har været en populær model igennem mange år. Kvaliteten er i top og den holder en god gensalgsværdi. Slyngevuggen er lavet i bomuld og har en uld madras. Jeg synes materialet mærkes lidt mere stift end Moonboon, men blødere end på Nonomo. Alle tre slyngevugger jeg har testet kan bruges fra 0-15 kg, men Nature Sway har også en junior udgave, som kan bruges fra 13-25 kg. Jeg vil bestemt anbefale denne vugge, men hvis man tager prisen i betragtning, ville jeg selv vælge vuggen fra Moonboon i stedet.

Leander hængevugge

Svævende oplevelse

Leanders svævende vugge kan monteres i loftet eller på et tilkøbt stativ. Til forskel fra slyngevuggerne har Leander vuggen en fast kant rundt og baby kan kun “svæve” frem og tilbage og ikke op og ned. Leanders vugge fungerer lidt mere som en rigtig babyseng, hvor du selv kan svøbe baby og ligge ned i. Baby ligger trygt og falder i søvn med blide vug som kroppens bevægelser selv kan sætter gang i. Hængevugger er med til at styrke babys motorik og balanceevner og giver en rolig vej ind i søvnen. Jeg synes kvaliteten er god, men kunne dog godt have ønsket en lidt bedre madras i den. Kan dog anbefale at købe en rullemadras af evt. Kapok til at ligge ovenpå madrassen. Leander vuggen er lidt til den dyre side, men er ret skøn og kan bestemt anbefales.